سه‌شنبه، اسفند ۰۱، ۱۳۹۱

استریل کردن دستمال های آشپزخانه

توی آشپزخونه باکتری های زیادی وجود داره که این باکتریها میتونن باعث بیماری ها و آلرژی هایی بشن . کانون این باکتری ها در دستمال های آشپزخانه , جیر , اسفنج و هر چیزی که باهاش دستها یا ظرفها رو خشک میکنیم و میشوریم یا سطح کابینت رو تمیز میکنیم , قرار گرفته . حتا دستمال های گردگیری ! زمانیکه از سحطی به سطح دیگه اونها رو مورد استفاده قرار میدیم , باکتری ها رو در واقع پخش میکنیم ! شستن اونها هم فایده چندانی نداره . استفاده از مواد ضد عفونی کننده قوی هم در دراز مدت جوابگو نیست و باکتری ها به مرور مقاوم میشن و ایمنی پیدا میکنن . ولی یه راه خیلی ساده وجود داره . اونهم استفاده از ماکروفر هست .
من هفته یکبار دستمال های آشپزخونه رو بعد از شستن و چلوندن آبشون , همونطوری خیس خیس , میذارم داخل ماکروفر و برای 40 ثانیه میذارم توش بپزه :) اینکار باعث استریل شدن دستمال ها میشه . شستن اونها شاید بتونه بخشی از میکروب ها و باکتری ها رو از بین ببره ولی داخل جرم اونها رو نمیتونه کاری بکنه . اما وقتی که با ماکروفر به دستمال یا اسفنج یا جیر خیس اشعه میدیم , همون اتفاقی که برای پختن خوراک پیش میاد , در اینجا هم رخ میده . مولکول های آب به جوش میان و تبخیر و تبدیل به بخار آب میشن و بخار آب هم دماش 100 درجه ست یعنی هیچ باکتری ای نمیتونه در این دما مقاومت کنه ! 30 ثانیه در این دما بودن مساوی میشه با استریل شدن ! به همین سادگی ...
 
** نکته :

- حتمن باید دستمال ها خیس باشن اگر خیس نباشن , آتش میگیرن و میسوزن !
- از درجه دیفراست استفاده نکنین چون فایده ای نداره !
- زمان کوتاهی رو تست کنید تا یکوقت دستمال ها بر اثر طولانی بودن تابش اشعه , نسوزن !
- پیش از استریل کردن اونها رو بشورین !
- دستمال رو بذارین کمی سرد بشه بعد بردارین چون به شدت داغ هست !
- دستمال های نایلونی یا دارای تار و پود فلزی مثل سیم ظرفشویی رو به هیچ وجه داخل ماکرو قرار ندین !!!!!!

هیچ نظری موجود نیست: