شنبه، بهمن ۰۷، ۱۳۹۱

کیک هویج - Carrot Cake

این کیک بصورت های مختلف درست میشه اما روشی که من درست میکنم از همه ساده تر و خوشمزه تر هست و بین روش های مختلفی که خوردم اینو از همه بیشتر دوست داشتم و هم شیرینیش و هم چربیش از همه کمتر بوده و در واقع سالم تر . شاید بین کیک های ایرانی استفاده از هویج معمول نباشه و یا این تصور رو پیش بیاره که هویج , اونم توی کیک ؟؟؟؟؟ اما یکبار درست کنین و بخورین تا بفهمین چقدر متفاوت و خوشمزه ست :



مواد لازم  :

- آرد : چهار دسی لیتر . 
- شکر : چهار دسی لیتر .
- روغن : دو و نیم دسی لیتر
- تخم مرغ : چهار عدد . 
- بکینگ پودر : دو قاشق مربا خوری پُر .
- وانیل : نصف قاشق چای خوری .
- نمک : نوک قاشق مربا خوری .
- پودر نارگیل : به مقدار مورد نیاز . 
- پودر دارچین : به مقدار مورد نیاز . 

-  پنیر فیلادلفیا یا کرم فرش Cream Fresh : دویست گرم .
* وانیل برای کرم : یک سوم قاشق چایخوری . 
* شکر برای کرم : به دلخواه بین یک تا دو قاشق مربا خوری 

_ هویج پوست کنده : چهار عدد درشت : حدود پنج دسی لیتر . 

_ سینی فر مستطیل با لبه کوتاه به اندازه : 34x24x4

** هر دسی لیتر Deciliter برابر با صد گرمه !

لطفن تمام مراحل تصویری درست کردن کیک رو به ترتیب شماره از روی عکس دنبال کنید مقدار مواد مثل هویج و .. رو هم میتونید از روی رنگ و یا مقدار اشباع اون در تصویر و یا مقدار کرم روی کیک و ... رو از روی عکس ها تشخیص بدین . برای دیدن عکس در اندازه اصلی روی اون کلیک کنید !


روش تهیه و پخت :

ابتدا هویج هامون رو پوست میکنیم . اگر هویج رو پوست نکنین , وقتی بپزه کمی سیاه میشه توی کیک و بد منظره ! وقتی هویج ها رو پوست کندیم سه عدد از هویج ها رو رنده ریز کرده و یک عدد رو رنده درشت , و با هم قاطی میکنیم . طول هویج ها 15 سانت و به کلفتی یک سکه دو پوندی یا 25 تومنی ؛ کمی بزرگتر .. باشه !

حالا سراغ درست کردن مایه کیک میریم . شکر ، روغن مایع ، تخم مرغ و وانیل رو با هم مخلوط کرده و با همزن میزنیم . زیاد نیاز به زدن نداره تا حدی که کمی رنگش عوض بشه و مایه کیک یکدست و لیمویی رنگ بشه کافی هست . 

هویج های رنده شده رو به مایه کیک اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم . 

مقدار آرد مورد نظر رو توی یک ظرف میریزیم و با بکینگ پودر و نمک مخلوط کرده و سپس کم کم به مایه کیک اضافه کرده و مخلوط میکنیم با دست . نیاز به همزن نداره ! وقتی مایه کیک یک دست شد , مایه ما آماده ست . 

کف قالب کیکمون رو کمی چرب میکنیم با روغن مایع . سپس کمی پودر نارگیل کف قالب میپاشیم . پاشیدن پودر نارگیل کمک میکنه هم کمی برشته و خوشمزه تر بشه و هم به کف قالب نچسبه . 

حالا همه مایه کیک رو توی قالب خالی میکنیم تا یکدست بشه . حالا تمام سطح کیک رو پودر دارچین میپاشیم . 

فر رو از پیش باید در دمای 175 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کرده باشیم . وقتی مایه کیک رو توی قالب ریختیم , قالب رو در طبقه وسط فر قرار میدیم با همین دمای 175 درجه سانتیگراد . مدت زمان پخت چهل تا چهل و پنج دقیقه ست . 

** نکته خیلی مهم !! دقت کنید اگر قالب شما پهن تر و بزرگتر از ابعادی که گفتم باشه ممکنه کیک نازک تر یا کلفت تر در در بیاد و این در مدت زمان پخت کیک موثره . برای ابعادی که گفتم 45 دقیقه زمان پخت طول میکشه ولی اگر قالب بزرگتر باشه و کیک شما نازک تر بشه , زمان پخت میشه حدود نیم ساعت و اگر قالب کوچکتر باشه کیک کلفت تر میشه و زمان پخت بیشتر میشه ! اما از این اندازه سعی کنید بزرگتر یا کوچکتر نباشه چون کیکتون خوب نمیشه . ارزش اینو داره قالبی با این ابعاد بخرین چون مطمئن باشین که این کیک رو با یکبار پختن همیشه خواهید پخت !!! ابعاد قالب رو یکبار دیگه اینجا توضیح میدم که : طولش برابر با 34 سانتیمتر و عرضش برابر با 24 ساتیمتر و عمق قالب دقیقن 4 سانتیمتر هست . البته عمق زیاد مهم نیست ولی از 4 یا 5 سانتیمتر نباید کمتر باشه !!! 

زمانی که کیک پخته شد , اونو از فر در میاریم و میذاریم کاملن سرد بشه . 

وقتی کیک سرد شد اونو به قسمت های مربع مساوی قاچ میکنیم بدون اینکه از توی قالب در بیاریم . 

حالا سراغ درست کردن مایه روی کیک میریم . بطور معمول این کیک رو با پنیر فیلادلفیا پوشش میدن ولی من از کرم فرش استفاده میکنم چون هم چربی کمتری داره و هم دل رو نمیزنه و هم خوشمزه تر و سبک تر هست . مقدار یک بسته دویست گرمی کرم فرش با چربی 8% رو انتخاب میکنیم و وانیل و شکری که در بالا نوشتم رو بهش اضافه میکنیم . دقت کنید که مقدار شکر روی این کیک دلبخواه هست . من خودم یک قاشق مربا خوری شکر اضافه میکنم چون از کرم شیرین خوشم نمیاد . شیرینی یا کم شیرینیش رو خودتون و با ذائقه خودتون اندازه کنین ! 

روی هر قسمتی که بریدیم به مقدار یکسان کرم فرش میریزیم و سپس با قاشق یا کاردک شیرینی پزی پخش و صاف و یکدست میکنیم . نیاز نیست که حسابی صاف بشه همین که یک دست بشه کافیه . 

حالا تمام سطح کیک رو پودر نارگیل میپاشیم . 

کیک ما آماده ست . قاچ های کیک رو از توی قالب برداشته و در یخچال قرار میدیم تا هم مزه دار و هم کمی سفت تر بشن .. 

این کیک خوشمزه با چای داغ بعنوان یک عصرانه عالی زمستانی در هوای سرد حسابی میچسبه .

هیچ نظری موجود نیست: