چهارشنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۱

کتلت رژیمی

کسی نیست که کتلت رو دوست نداشته باشه . اما این خوراک خوشمزه ایرانی سه تا ایراد بزرگ داره ! یکی اینکه نفاخ هست و معده بعضی ها رو اذیت میکنه به دلیل داشتن آرد نخودچی و دوم اینکه چون سرخ کردنی هست و روغن زیادی به خودش میگیره , خیلی چرب هست و مناسب هر کسی نیست و سوم اینکه وقت گیره درست کردنش و ساعتها آدم باید بالا سرش بایسته و دونه دونه کتلت ها رو سرخ بکنه . بعد از کلی فکر و آزمایش یک راه حل ساده و خیلی خوب پیدا کردم و کتلت رژیمی رو اختراع کردم :

مواد مورد نیاز :

- گوشت چرخ کرده گوساله یا گاو : نیم کیلو .
- سیب زمینی : 400 گرم .
- پیاز سفید : یک عدد درشت ؛ کوچکتر از توپ تنیس .
- تخم مرغ : یک عدد .
- روغن زیتون : سه قاشق غذا خوری .
- نمک , زردچوبه , کاری , پاپریکا , فلفل قرمز , فلفل سیاه .
- آب : نصف استکان .
* آرد نخودچی رو حذف کردم اما اگر باهاش مشکل ندارین میتونین اضافه کنین !

روش تهیه :

نخست سیب زمینی ها رو پوست کنده و با کمی نمک میپزیم . وقتی سیب زمینی ها پخته شدن , اونها رو با گوشت کوب له میکنیم و میذاریم سرد بشن . سپس یک عدد پیاز رو رنده و گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم . گوشت چرخ کرده ای که برای این کار در نظر میگیریم بهتره که کمی چرب و حدود 30% باشه ولی اگه میخواهین رژیمی باشه , گوشت چرخ کرده کم چرب یا بی چربی استفاده کنید . از گوشت گوسفند استفاده نکنین چون بوی بدی میگیره و مزه دنبه میده !! تخم مرغ رو بشکنین توی مواد و ادویه ها رو هم اضافه کنید و سپس همه مواد رو با دست خوب چنگ بزنید . ممکنه کمی سفت بشه که آب رو اضافه میکنیم و باز چنگ میزنیم . وقتی مواد خوب مخلوط شدن , برای مدت یکساعت در یخچال قرارش میدیم .

برای پختن کتلت ها دو روش هست . یکی سرخ کردن و یکی پختن اونها توی فر . چون اسم این خوراک کتلت رژیمی هست پس از فر باید استفاده بکنیم و مانند روش زیر :


کف سینی فر یک ورق کاغذ روغنی و یا فویل میذاریم و سپس مایع گوشتی رو برداشته و به اندازه و شکل دلخواهمون در میاریم و روی کاغذ روغنی میچینیم . سپس فر رو با دمای 200 درجه گرم کرده و سینی رو در طبقه وسط فر قرار میدیم . اگر فر شما گریل داره , بهتره که بالا و پایین فر رو با هم روشن کنین . اینطوری هم کتلت ها مغز پخت میشن و هم روی اونها سرخ و برشته میشه . وقتی یک طرف اونها کمی طلایی شد , سینی رو در میاریم و پشت و رو میکنیم و دوباره در فر قرار میدیم تا طرف دیگه اونها هم طلایی بشه .

این کتلت کمی مزه همبرگر میده , چرب نیست و خوراک سالمی هست چون خبری از سرخ کردن نیست و در ضمن مدت زمان پخت اون هم کمتر از نیم ساعت و حدود 20 دقیقه هست ! برای درست کردن این مقدار کتلت تقریبن نیم لیتر روغن مایع نیاز هست یا حتا بیشتر .. در صورتیکه ما فقط از سه قاشق غذاخوری روغن استفاده میکنیم ! از طرفی تمام عصاره گوشت داخلش باقی میمونه و خوشمزه ش میکنه . سیب زمینی ها هم چون پوست کنده هستن , نشاسته اضافی اونها خارج میشه و در کل یک خوراک سبک و خوشمزه میشه . سه قاشق روغن زیتون رو برای این اضافه میکنیم که کتلت زیادی خشک نشه ! بخصوص که اگر از گوشت کم چربی استفاده کنید ممکنه کتلت شما خیلی خشک بشه .

این کتلت ها رو میتونین با گوجه فرنگی سرخ کرده یا خیارشور و گوجه فرنگی و جعفری و پیاز و سُس گوجه فرنگی تند لای نون باگت سرو کنید یا بعضی ها اونو با برنج میخورن و یا حتا با نون ...

هیچ نظری موجود نیست: