شنبه، شهریور ۱۸، ۱۳۹۱

سوفله سیب زمینی

این خوراک در واقع یک غذای من در آوردی هست که با باقی مونده غذاها درست میشه و یا خودتون با مواد ساده ای می تونین اونو درست کنین و هر چیزی که دوست دارین رو بهش اضافه کنین . معمولن وقتی ماکارونی و لازانیا یا مخلفات پیتزا رو درست میکنین یا پلوهای مخلوط مثل لوبیا پلو و کلم پلو و ... مقداری از مایه اونها اضافه میاد و پایه همه اینها هم گوشت چرخ کرده هست . هر کدوم هم مواد خاصی داخلشون هست که مزه خاصی بهشون میده و تنوع خوبی میتونه ایجاد بکنه و شما هم میتونین هر چیزی که دم دستتون هست بهش اضافه بکنین . از فلفل دلمه ای گرفته تا اسفناج و لوبیای قرمز و سفید و کدوی سبز و سیب زمینی و هویج و نخود فرنگی و قارچ و بادمجان و گوجه فرنگی و ذرت و خلاصه همه چیز .. این خوراک خوشمزه و و مقوی و ساده , هم درست کردنش خیلی راحته و هم مزه خیلی خوبی داره و بیشتر از همه برای کودکان خیلی مفید هست و خوراک هایی رو که اونها نمیخورن و به زور باید بهشون داد رو میشه اینطوری سمبل کرد و به خوردشون داد !! 
 
 مواد لازم :

- گوشت چرخ کرده گاو : 200 گرم .
- پیاز : یک عدد درشت .
- سیر : یک حبه .
- جعفری : یک مشت .
- فلفل دلمه ای : یک عدد .
- جوانه ماش : به دلخواه .
- کاری , ریزه سیاه , فلفل سیاه , فلفل قرمز : به دلخواه .
پنیر پیتزا : به مقدار دلخواه .

مواد لازم برای سُس روی خوراک :

- سیب زمینی : سه عدد درشت .
- شیر : یک لیوان .
- کره : یه قاشق مربا خوری .
- پنیر پیتزا : 50 گرم .

روش تهیه :

نخست پیاز رو ریز خرد میکنیم و اونو کمی تفت میدیم .  کمی که نرم شد کمی زردچوبه و فلفل سیاه و کاری اضافه کرده , یک حبه سیر رو که ریز خرد کردیم اضافه و سپس گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه میکنیم و کمی نمک میزنیم و گوشت رو تفت میدیم . فلفل دلمه ای رو هم که ریز خرد کردیم اضافه میکنیم . من بجای قارچ از جوانه ماش استفاده کردم . میتونین از قارچ هم استفاده بکنین یا لوبیای قرمز یا ذرت یا هر چیزی که دوست دارین . طعم دهنده این خوراک , ادویه کاری هست و فلفل قرمز که خیلی اونو خوشمزه میکنه . به دلخواه اضافه کنین . حتا کمی پودر زیره هم بد نمیشه و طعم خوبی بهش میده . وقتی گوشت رنگش عوض شد , جعفری ها رو ریز خرد کرده و به گوشت اضافه میکنیم و باز هم مواد رو بیشتر سرخ میکنیم . نیاز نیست خیلی پخته بشه موادمون در آخرهای کار میتونین جوانه ماش رو اضافه کنین . کمی که نرم شدن , مایه ما آماده ست ..

سس این خوراک در واقع سس بشامل هست ولی چون اضافه کردن تخم مرغ کالری اونو خیلی بالا میبره و طعمش رو هم هر کسی دوست نداره , من از پوره سیب زمینی رقیق استفاده میکنم که خیلی خوش خوراکتر هست . سیب زمینی ها رو پوست کنده و با کمی نمک در آب میپزیم . وقتی پخته شدن اونها رو له کرده و سپس کره اضافه میکنیم و بعد شیر و پنیر پیتزا رو اضافه میکنیم . شل بودن این سس باید به اندازه مایونز باشه ! نه اونقدر شل که شره کنه و نه سفت . باید نرم باشه !

حالا ظرف پیرکسی رو بر میداریم و یک لایه از این پوره رو کف ظرف میریزیم و پهن میکنیم . اگر ظرف پیرکس ندارین , کف یک ظرف فویل کشیده و کمی با روغن مایع چرب میکنیم و بعد یک لایه پوره میریزیم . حالا از مایه گوشتی یک لایه اضافه کرده و پهن میکنیم و کمی پنیر پیتزا ریخته و دوباره روی اون پوره سیب زمینی میریزم و بعد هم پنیر پیتزا . حالا ظرف پیرکس رو در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه قرار میدیم . چون این خوراک پخته هست , زمانی که پنیرهای روی پوره طلایی شد , خوراک آماده سرو هست .

این خوراک رو با سُس تاباسکو تند یا سُس باربیکیو میتونین سرو کنین و از خوردنش لذت ببرین .



هیچ نظری موجود نیست: