پنجشنبه، آذر ۱۸، ۱۳۸۹

روش خشک کردن سبزی ها

ایرانی ها و مخصوصن ایرانی های ساکن خارج از کشور استفاده زیادی از سبزیجات خشک میکنن مثل تره , نعنا , شنبلیله , شوید و باقالی سبز و ... که معمولن این سبزیجات در خارج از کشور کم پیدا میشه و اگر هم باشه در بیشتر کشورها قیمت بالایی داره مخصوصن در اروپای شمالی که خیلی گرون هستن ! راه حل ساده ای که ایرانی های هوشمند اختراع کردن خشک کردن سبزیجات هست طوریکه هم رنگ و هم طعم اونها از بین نره . البته خیلی ها گله میکنن که ما سبزی خشک میکنیم ولی سبزی های ما سبز خوش رنگ نمیشن و همشون بعد از خشک شدن سیاه و تیره میشن . دلیل سیاه شدن سبزی ها موقع خشک کردنشون بر میگرده به روش آماده کردن اونها . در طی این فرایند نکات ریزی رو باید رعایت کنید وگرنه سبزی شما سیاه میشه . در زیر روش درست خشک کردن سبزیجات رو آموزش میدم تا سبزی شما سبز سبز باقی بمونه :

_ پاک کردن سبزی : باید دقت کنید که موقع پاک کردن اونها , سبزی ها رو له نکنین و یا سبزیجاتی که برگ برگ هستن رو با دقت از ساقه جدا کنین . مثلن برای خشک کردن نعنا , باید دونه دونه برگ ها رو بکنین و در واقع برگ برگ پاکشون کنین . دقت داشته باشین که هر نوع له شدن برگ ها و یا زخمی شدن اونها باعث میشه که سبزی سیاه بشه !
_ شستن سبزی ها : سبزیجات رو در لگن بزرگ و جادار بشورین و بهشون چنگ نزنین و فشار نیارین و خیلی آهسته اونها رو تکون بدین و آبکش کنین . در این مرحله هم اگه سبزی ها له بشن و یا زیاد فشرده بشن , باعث سیاه شدنشون میشه .
_ خرد کردن سبزی ها : در مرحله بعد برای خرد کردن سبزیجات , از کارد خیلی تیز استفاده کنین . کارد اگه کند باشه , باعث میشه سبزی له بشه زیر تیغه چاقو و همین میتونه باعث سیاه شدنش بشه .
_ خشک کردن سبزی ها : در مرحله نهایی یا مرحله خشک کردن , دقت کنید که باید ابتدا آب سبزیجات رو خوب بگیرین و بذارین آبش کاملن بره و یا از دستگاههای مخصوص برای گرفتن آب سبزیجات استفاده کنین و بعد اونها رو روی روزنامه یا پارچه تمیز با فاصله از هم پهن کرده جریان هوای ملایم مثل یک پنکه رو بطور یکنواخت روی اونها قرار بدین . این کار باعث میشه تا سبزی به سرعت آب خودش رو از دست بده و سبز باقی بمونه و زرد نشه . دقت هم کنین که سبزی ها رو باید حتمن در سایه پهن کنینو تابش خورشید باعث زرد شدنشون میشه و همینطور نباید سبزی ها روی هم کُپه ای تلنبار بشن و باید حتمن تک تک و با فاصله از هم پخش بشن روی پارچه .

بعد از خشک شدن میتونین اونها رو یا با دست یا در داخل میکسر های مخصوص پودر کردن ادویه , پودر کرده و برای اطمینان از یکنواخت بودن در الک های ریز , الک کنین .

هیچ نظری موجود نیست: