پنجشنبه، مهر ۲۹، ۱۳۸۹

شستن خرما

شاید براتون عجیب باشه کسی بهتون بگه خرما رو باید بشورین ! البته منظور خرماهاییه که در ایران خریداری میشن و دارای آلودگی هستن چون نظارت دقیقی روی اونها انجام نمیشه و از زمان چیدن تا زمان بسته بندی و حتا تا رسیدن به دست مصرف کننده خرماها دائم در معرض آلودگی قرار دارن مخصوصن که فروش خرما در ایران بیشتر به صورت کیلویی و باز صورت میگیره تا بسته بندی های وکیوم شده و کارخانه ای !
خرما رو قبل از خوردن باید شست چون پوست خرما در طی فرایندهایی که در بالا نوشته شد , آلوده میشه . خرما میوه ای هست که از درخت نخل بدست میاد . درخت نخل درختی بزرگ با ساقه ای عمودی و بلند هست و دسترسی به میوه خرما بسیار مشکله و چیدن اون کار افراد خاصیه که مهارت در بالا رفتن از درخت خرما رو دارن . به همین دلیل چیدن خرما به دست انسان انجام میشه و مکانیزه نیست . افراد از درخت بالا میرن و همراه با خودشون سبد های حصیری میبرن و خرماها رو  چیده و داخل سبد ها میذارن و به پایین درخت میفرستن . روش دیگه چیدن خرما اینه که خوشه های خرما رو چیده و با طناب بسته و به پایین درخت میفرستن . این خرماها سپس در روی زمین ریخته و جمع میشه و توسط کارگران از خوشه جدا و سپس بسته بندی میشن . سبدهای حامل خرما , دستمالی شدن خرماها موقع جداسازی و بسته بندی و بسیاری عوامل دیگه باعث میشن تا خرما از زمان چیدن از درخت تا زمان بسته بندی دچار آلودگی بشه ! این وضعیت برای خرماهایی که بصورت وکیوم بسته بندی میشن وجود نداره و اونها بهداشتی تر هستن ! به همین دلیل وقتی خرما رو میخرین , بهتره هر بار مقداری رو که میخواهین بخورین زیر شیر آب شسته و در آبکش بذارین تا آبش بره و بعد بخورین !

هیچ نظری موجود نیست: