دوشنبه، مهر ۱۹، ۱۳۸۹

پوره های سیب زمینی رنگی

درست کردن پوره اونقدر راحته که اگه بخواهیم آموزش بدیم , کسی حتا رغبت نمیکنه اونو بخونه . ولی دنیای آشپزی اونقدر تنوع داره که میشه مدام از دل هر غذای ساده ای غذاهای خوشمزه و مفید تری در آورد . اینهم انواع متفاوتی از پوره سیب زمینی :

پوره سیب زمینی به دلیل داشتن  مواد سالم و مقوی , یک غذای تقریبن کامل و خوشمزه به حساب میاد و به تنهایی هم میتونه نیمی از نیازهای اساسی بدن رو تامین کنه . موادی مثل شیر و کره و سیب زمینی دارای ویتامین های زیادی هستن و مخصوصن برای کودکان خیلی مفیدن . با اضافه کردن ترکیبات دیگه ای میتونین پوره سیب زمینی رو مقوی تر و خوشمزه تر و حتا زیباتر بکنین .

مواد لازم برای پوره سیب زمینی :

- عصاره سیر و زیتون یا عصاره سبزیجات یا عصاره مرغ یا گوشت و یا پیاز و سبزیجات و بسته به ذائقه خودتون : یک عدد ( در ایران مارک مگی موجود هست . این عصاره ها بصورت خشک شده در قالب های مکعبی کوچک ساخته شدن ) .
- شیر : به مقدار لازم .
- کره : به مقدار لازم .
 - سیب زمینی : به مقدار دلخواه .
- نمک و فلفل سیاه : به مقدار مورد نیاز .

مواد اضافی برای رنگی کردن پوره :

لبو – هویج – اسفناج .

طرز تهیه :

برای درست کردن پوره سیب زمینی , سیب زمینی ها رو اول پوست بکنین . تعداد ننوشتم چون اندازه دست شماست . وقتی سیب زمینی ها رو پوست کندین , اونها رو بصورت ورقه های کلفت ببرین و توی قابلمه بندازین . سپس قابلمه رو آب کنین . آب باید تا روی سیب زمینی ها رو بپوشونه و کمی بیشتر از مقدار معمول باشه . یک عدد عصاره , بسته به ذائقه خودتون ( من طعم سیر و زیتون رو ترجیح میدم ) توی یک استکان با کمی آب حل کرده و به قابلمه سیب زمینی ها اضافه کنین . نمک اضافه نکنین چون تمام این عصاره ها شور و نمکی هستن . بذارین سیب زمینی ها بپزن . مدت پخت بسته به کشوری که هستین فرق میکنه . در ایران گاه تا 20 دقیقه پخت طول میکشه . علت اینکه گفتم سیب زمینی ها باید ورقه ای بشن این بود که هم خیلی سریعتر پخته میشن و هم طعم و نمک عصاره خوب توی خوردشون میره . وقتی سیب زمینی ها پخت , آب اضافی رو دور بریزین . دلیل اینکه آب بیشتر باید باشه همینه که نمک اضافی دور ریخته بشه و پوره شور نشه چون عصاره ها خیلی شور هستن و سدیم بالایی دارن . سیب زمینی ها رو با گوشتکوب بکوبین و یا از وسیله مخصوص درست کردن پوره استفاده کنین . از رنده کردن پوره سیب زمینی خودداری کنین چون اصلن جالب نمیشه . اگه بخواهین خیلی سنگ تموم بذارین , سیب زمینی های پخته شده رو توی یک الک خیلی ریز مخصوص آرد بذارین و با یک کاردک مخصوص آشپزی اونها رو فشار بدین تا از زیر الک رد بشن . بهترین پوره اینطوری در میاد و یک روش فرانسوی هست . بعد از له شدن سیب زمینی ها , قابلمه سیب زمینی رو روی اجاق گذاشته و با شعله ملایم کمی تفت بدین تا آب اضافی سیب زمینی ها بخار بشه . دو دقیقه کافی هست . سپس کره رو اضافه کنین و مرتب هم بزنین تا کره آب بشه و با سیب زمینی ها مخلوط . مقدار کره رو ننوشتم چون سلیقه ای هست . بعضی ها دوست دارن خیلی طعم کره بده و کره زیاد میریزن و بعضی ها به دلیل بیماری , نمیتونن زیاد کره بخورن و کم میریزن . من یک قاشق غذا خوری برای دو عدد سیب زمینی متوسط میریزم . وقتی کره مخلوط شد , شیر رو اضافه میکنیم و همینطور کمی پودر فلفل سیاه . مقدار شیر هم بسته به سلیقه شما داره . اگه دوست دارین پوره شل باشه , مقدار شیر رو زیاد کنین و اگه دوست دارین پوره شما کمی سفت باشه , مقدار شیر رو کمتر بریزین . من برای دو عدد سیب زمینی نصف یک لیوان شیر اضافه میکنم . وقتی شیر رو اضافه کردین مرتب پوره رو هم بزنین تا خوب یک دست بشه . پوره آماده ست .

** نکات مهم : زمانیکه سیب زمینی ها در حال پخت هستن میتونین چند عدد برگ اسفناج رو خرد کرده و داخل سیب زمینی ها بریزین و بذارین همراه با سیب زمینی بپزه . هیچ طعمی به پوره نمیده ولی در عوض اونو زیبا میکنه و خاصیتش رو بیشتر . سبز و زرد میشه و خیلی زیبا در میاد . همینطور مقداری هویج رنده شده هم میتونین به سیب زمینی اضافه کنین و اینطوری رگه های نارنجی بین زردی سیب زمینی ها دیده میشه که هم خاصیت داره و هم اونو زیبا میکنه . یک عدد لبوی پخته به اندازه گردو هم میتونه پوره شما رو آلبالویی کنه و بسیار زیبا و یا میتونین از کمی آب لبو استفاده کنین . میتونین با این روش چهار مدل پوره برای مهمونی ها درست کنین و  مقدار اسفناج یا هویج رو بیشتر کنین تا بیشتر رنگ بدن . یکی زرد , یکی سبز , یکی قرمز و یکی هم نارنجی و با اونها غذاتون رو تزئین کنین . از طرفی اضافه کرده عصاره ها طعم بسیار خوبی به پوره شما میده . معمولن هم بعد از اضافه کردن اونها نیازی به نمک نیست چون به اندازه کافی شور هستن .

هیچ نظری موجود نیست: