دوشنبه، مهر ۰۵، ۱۳۸۹

روش درست کردن هوموس – Hummus



هوموس یک پیش غذای خاورمیانه ای هست و در تمام کشورهای عربی استفاده میشه . اصل این غذا لبنانیه ولی اونو توی همه کشورهای عربی میتونین ببینین . درست کردن هوموس ساده ست و مواد بکار رفته در اون هم در هر خونه ای پیدا میشه . این غذا از ارزش غذایی خیلی بالایی برخورداره ولی برای افرادی که چاق هستن و فشار خون و چربی خون دارن , اصلن مناسب نیست چون خیلی چرب هست . این غذا رو بیشتر بعنوان مزه در کنار نوشیدنی ها و یا بعنوان پیش غذا قبل از سرو غذای اصلی قرار میدن و همراه با نان پیتا خورده میشه یا هر نونی که دوست دارین :
 
مواد لازم برای درست کردن هوموس :

** ارده : یک استکان .
- نخود پخته شده : دو لیوان .
- روغن زیتون : طبق دستور !
- سیر : یک تا دو حبه .
- آب لیمو ترش تازه : یک استکان .
- چند برگ جعفری برای تزئین . 

برای درست کرده این غذا احتیاج به ارده کنجد یا Tahini دارید . پس ابتدا به سراغ درست کردن ارده میریم :

مواد لازم برای تهیه ارده :

- کنجد سفید خام  : یک پیمانه .
- روغن مایع گیاهی : نصف استکان . 
 
ابتدا ماهی تابه رو روی اجاق قرار میدیم و میذاریم خوب گرم بشه سپس شعله رو کم کرده و کنجد ها رو داخل ماهیتابه میریزیم و مرتب با قاشق هم میزنیم . در واقع کنجد ها رو بو میدیم . این کار رو تا جایی انجام میدیم که کنجد ها کمی طلایی رنگ بشن و بوی خوشی بگیرن . سپس ماهیتابه رو از روی اجاق برداشته و صبر میکنیم تا کنجدها خنک بشن . سپس کنجد ها رو داخل یک مخلوط کن یا Food Processor ریخته و نیمی از روغن مایع رو بهش اضافه میکنیم و به مدت یک دقیقه مواد رو مخلوط میکنیم . از هر روغن مایع گیاهی میتونین استفاده کنین . آفتابگردان , سویا , ذرت و ... سپس مخلوط کن رو خاموش کرده و کنجدهایی که به اطراف مخزن مخلوط کن چسبیدن رو با قاشق به پایین میاریم و دوباره به مدت یک دقیقه مخلوط میکنیم .

** نکته : ارده باید مثل ماست باشه نه خیلی شل و نه خیلی سفت و غلیظ . به همین دلیل روغن رو هر بار کم کم اضافه میکنیم تا ارده به غلظت مورد نظر ما در بیاد .

دوباره باقی روغن رو اضافه میکنم و یکبار دیگه به مدت یک دقیقه مرحله رو تکرار میکنیم . ارده باید کاملن صاف و یکنواخت باشه و تمام دونه های کنجد پوره شده باشن . وقتی ارده به این صورت در اومد , آماده ست . میتونین این ارده رو داخل یک شیشه مربایی تمیز در یخچال تا چندین ماه نگهداری کنین . ارده ماده اولیه تهیه بسیاری از غذاهای عربی هست و سرشار از ویتامین هایی مثل کلسیم و زینک و روی و منگنز و ویتامین های گروه B و .. و برای کودکان در سن رشد بسیار مفیده .

روش تهیه هوموس :

نخود ها رو شب قبل توی آب سرد میخیسونیم . روز بعد اونها رو آبکش کرده و بدون نمک اونها رو با آب میپزیم . اگه نخودها رو با نمک بپزین نخود هم دیر میپزه و هم سفت میشه ! بعد از پخته شدن نخودها اونها رو آبکش کرده و میذاریم آبش کاملن بره و بعد مقداری از نخود ها رو به اندازه یک قاشق غذاخوری کنار میذاریم برای تزئین و باقی نخودها رو داخل مخلوط کن ریخته و باقی مواد شامل ارده , آب لیموی تازه , نمک و فقط یک قاشق غذاخوری روغن زیتون رو داخل مخلوط کن ریخته و میکس میکنیم طوری که نخودها کاملن یک دست و نرم و خمیر بشن . سپس مواد رو داخل یک کاسه ریخته و با پشت قاشق بصورت دایره وار از داخل دور موادمون میگردونیم تا شکل یک دونات در بیاد . در وسط این گودال به دلخواه یک تا چند قاشق غذاخوری روغن زیتون ریخته و چند نخود پخته رو هم بهش اضافه میکنیم برای تزئین و با برگ جعفری یا حتا جعفری خرد شده تزئین میکنیم .

هیچ نظری موجود نیست: