یکشنبه، شهریور ۲۸، ۱۳۸۹

سُس یونانی یا ساسیک – Cacik

این سس خوشمزه که ایرانی ها بهش میگن ماست و خیار یونانی با غذاهای گوشتی مخصوصن کباب ترکی سرو میشه و خیلی خوشمزه ست . البته اونو میشه با انواع مرغ , خوراک های گوشتی و خلاصه هر چیزی که خودتون دوست دارین استفاده کنین . این سس در زبان های مختلف به نام های Cacik - zaziki – Tsatsik هم نوشته میشه .

مواد لازم :

- خیار قلمی متوسط : دو عدد .
- ماست یونانی یا ماست کیسه ای یا ماست چکیده : دو پیمانه .
- نعنای تازه ریز خرد شده : یک قاشق چای خوری .
- روغن زیتون خام یا بودار : دو قاشق غذا خوری .
- سیر خام یا برگ های سبز سیر تازه : یک حبه یا یک قاشق مربا خوری برگ سیر ریز خرد شده .
- نمک : به مقدار دلخواه .

طرز تهیه :

اول خیارها رو پوست کنده و سپس رنده میکنیم . من خیارها رو با پوست رنده میکنم . خیارها رو در صافی ریخته و کمی فشار میدیم و آبشون رو میگیریم . این کار باعث میشه تا ماست ما آب نندازه و شل نشه و خیارها زیر دندون صدا بدن . سپس سیر رو کاملن له میکنیم یا با رنده ریز اونو رنده میکنیم . مقدار سیر بسته به ذائقه شما داره . چون بعضی ها از سیر زیاد خوششون نمیاد , میتونن مقدارش رو خیلی کم بریزن و یا از برگ های تازه سیر سبز استفاده کنن و حتا از پودر سیر که طعم و عطر کمتری داره . اگه از برگ سیر استفاده میکنین حتمن باید اونها رو حسابی ریز و خرد کنین . نعناها رو هم برگ برگ کرده و از ساقه جدا  و حسابی ریز میکنیم . حالا تمام مواد رو بجز نمک , به ماست اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و ظرف رو در داخل یخچال به مدت یکساعت قرار میدیم . بعد از یکساعت ظرف ماست رو از یخچال در آورده و نمک رو اضافه و سرو میکنیم .


هیچ نظری موجود نیست: