شنبه، تیر ۱۵، ۱۳۸۷

بر طرف کردن بوی بد مرغ

در ایران , اغلب اوقات که مرغ درست میکنیم بوی ناخوشایندی میگیره . مخصوصن وقتی که مقداری از مرغ پخته شده اضافه میاد و در یخچال قرار میدیم و برای روز بعد و وقتی میخواهیم بخوریم طعم و بوی بسیار بدی بخودش میگیره طوریکه آدم رو از خوردن پشیمون میکنه . برای رفع این مشکل راه حل بسیار ساده ای وجود داره :

ابتدا قبل از اینکه مرغ رو بپزین میتونین با چند روش طعم و بوی بد مرغ رو کمی بهتر کنین . در ایران مرغ ها کلن بوی ناخوشایندی میدن و حتا اگه با مقدار زیادی هم پیاز پخته بشن , این بو از بین نمیره . حالا دلیلش یا تغذیه نامناسب مرغهاست یا نگهداری مرغها در شرایط بد توسط قصابی ها و حکایت تو آب نگهداشتن مرغها و ... , نمیدونم . اولین کار موقع پاک کردن مرغهاست . سینه مرغ و قسمت بالایی ران مرغ رو وقتی میخواهین بشورین , بطور کامل توی دنده ها رو از ریه مرغ پاک کنین . باقی مونده ریه یا همون شش های مرغ در داخل قفسه سینه مرغ ؛ بوی ناخوشایندی موقع پختن ایجاد میکنه ! پس قبل از فریز کردن یا پختن مرغ حتمن این بقایا رو پاک کنین .
روش بعدی پخت مرغ هست . استفاده از چند تکه پوست پرتقال در موقع پخت مرغ , کمک زیادی به بر طرف کردن موقتی بوی مرغ میکنه . همینطور چند تکه هویچ در داخل قابلمه پخت مرغ انداختن یا چند تکه ساقه کرفس , و یا استفاده از برگ بو هم کمک خوبی میتونه باشه . گاهی اوقات هم استفاده از فلفل سیاه و کره و آب لیمو ترش تازه و کمی زعفران و یک قاشق مربا خوری سرکه هم تاثیر خیلی خوبی داره . البته تاسف آور اینه که با همه این روشها , مرغ بعد از اینکه یک روز در یخچال میمونه , دوباره همون طعم و مزه ناخوشایند رو بخودش میگیره !

اما راه حل نهایی این هست که توی یه ماهیتابه مقدار زیادی پیازداغ درست کنین . البته دقت کنین پیازها کمی طلایی بشن و تک و توک برشته و کاملن نباید برشته بشن . بعد مرغهای باقی مونده رو با دست ریش ریش کنین و داخل این پیازها تفت بدین . فقط به اندازه ای که با پیازها مخلوط بشن . حالا توی یک لیوان تا نصفه , کمی آب جوش بریزین و کمی زعفران ساییده شده و یک قاشق مربا خوری هم کره اضافه کنین و خوب مخلوط کنین و به مرغ های داخل تاوه اضافه کنین و روی اون هم پودر زیره سیاه و زرشک که از قبل خیسوندین اضافه کنین و 5 دقیقه تفت بدین و تمام .
با این روش بوی بدترین مرغها هم گرفته میشه . میتونین کمی برنج سفید درست کنین و داخل دیس بکشین و مرغها رو هم در ظرفی جداگانه سر میز بیارین . هرگز مرغ ها رو با برنج مخلوط نکنین چون بخار برنج باعث ایجاد بوی بد درمرغ میشه !!!

با این روش تا بیش از 90% میشه بوی بد مرغ رو از بین برد و مرغهای مونده از شب قبل رو تازه کرد .

۲ نظر:

ناشناس گفت...

شیوا جان سلام
یک سوال داشتم از اونجایی که تو در مورد همه چیز اطلاعاتت دست اوله میخوام بدونم سلولیت چیه و این قرص و کرمهایی که براش توی بازار هست به درد میخوره یا نه اگه میشه یک کم راجع بهش بگو مرســــــــــــــــــی

ناشناس گفت...

میتونی این مقاله رو بخونی :

http://www.drdaneshvar.com/visitorpages/Show.aspx?IsDetailList=true&ItemID=3306,0